Home
Gegevens
Het orkest Jazzmer uit Breda is al vele jaren een graag geziene gast op de Nederlandse jazzpodia, jazzfestivals en bij andere culturele evenementen. Jazzmer speelt ook op allerlei feestelijke gelegenheden. Dit komt omdat het orkest zich niet in een hokje laat plaatsen. Zij leven zich uit in gloednieuwe stukken van eigen makelij en zetten bestaande stukken naar hun hand.

Het bijzondere van Jazzmer is dat de leden van het orkest vele stijlen beheersen die zij naar hun hand zetten zonder de authenticiteit geweld aan te doen: muziek uit de jaren 1930 voor stomme films, Cubaanse mambo’s, funk, soul, swing, jump and jive. Een zeer belangrijke bijdrage aan het functioneren en de artistieke signatuur van de band wordt geleverd door saxofonist Ruud Bergamin. Hij schrijft de meeste composities en arrangementen voor het orkest.

Jazzmer speelt ook klezmer, muziek die oorspronkelijk gespeeld werd in het begin van de achttiende eeuw door Oost-Europese Joden op Joodse feesten, muziek om op te dansen. Deze muziek wordt met veel gevoel voor traditie gespeeld. Om Jiddische teksten te kunnen interpreteren werd o.a. een beroep gedaan op klezmer kenner en publicist Cees Lokenberg.

In het afgelopen jaar heeft Jazzmer het repertoire uitgebreid met een aantal boogaloo en soul stukken. Om deze aanstekelijk swingende muziek beter tot zijn recht te laten komen verruilde de band enige tijd geleden de blaasbas voor de contrabas van Paul Vinkoert.

Jazzmer is een bijzonder orkest met muziek van de hele 20ste eeuw. Jazzmer betekent: afwisseling, show en solistische hoogstandjes.


Voor informatie en boeking:
Marcel Streef
Tel. 010 281 99 33
Mob. 06 24 68 33 62
marcel@streefproductions.com

Repertoire
Bandleden
Podium
CD
Foto's
Muziekstijlen
Jazzcookin
Links