Terug naar de site
Cantaloupe
Island, Strawberries, Moselle
Lamb's Polka, Chasin'
The Carrot,
String Beans
Arroz
Con Pollo
Lamb's Polka, Chasin' The Carrot, String Beans

Bereidingswijze:

Ui en knoflook ontvellen en in stukjes snijden. Lamsschouder in blokjes snijden. Winterwortel schillen en in blokjes snijden. Eventuele draadjes van de sperzieboontjes afhalen en halveren.
Olie verwarmen in
een braadpan en hierin de blokjes vlees aanbraden. Omscheppen en ui en knoflook kort mee braden. Hittebron verlagen en takjes tijm en bouillon eraan toevoegen. Eventueel wat extra bouillon toevoegen. Gedurende 75 minuten gaar stoven. Een kwartier voor het einde van de stooftijd blokjes winterwortel en gehalveerde sperzieboontjes erdoor roeren en verder stoven.
Takjes tijm verwijderen en op smaak brengen met peper en zout. Vlees en saus over voorverwarmde borden verdelen.
Serveren met aardappelkroketjes of saffraanrijst.

Benodigdheden voor vier personen:

6
00 gram ontbeende lamsschouder
250 gram winterwortel
175 gram dunne sperziebonen
een ui
twee tenen knoflook
twee takjes verse tijm
1,5 dl gevogelte- of lamsbouillon
vier eetlepels olijf- of zonnebloemolie
peper uit de molen en zout naar smaak
Lamb's Polka: Pirpauke: Pirpauke-Global
Servisi; JA & RO JARO 4 150-2
Chasin' The Carrot: Lew Tabackin Quintet:
Tenority; Concord CCD 4733
String Beans: Frank Tusa Trio: Father Time;
Enja ENJ 2056 2

Han Hidalgo
Jazzcookin®